به گزارش ذاکرنیوز ، یک منبع عراقی امروز چهارشنبه از گسیل شدن تجهیزات گسترده نظامی ارتش عراق به استان نینوا در شمال این کشور خبر داد.
این منبع بیان کرد: ستون وابسته به ارتش عراق بامداد امروز به سمت استان نینوا مشاهده شده است که حامل تجهیزات نظامی عظیم است.
منبع مذکور تاکید کرد: احتمالا هدف از این تحرک نظامی، کنترل مرزهای عراق با ترکیه است.
تحرکات امنیتی و پارلمانی عراق
از سوی دیگر السومریه نیوز گزارش داد: عراق شاهد تحرکات امنیتی و پارلمانی در واکنش به اقدامات ترکیه است و آخرین مورد هم آمادگی برای استقرار نیرو در مرز عراق با ترکیه است.
هیئت عالی رتبه امنیتی به زاخو در شمال غرب استان دهوک رسیده است و تحرکات نظامی از سوی عملیات مشترک به دنبال حمله ترکیه شروع شده است.
این هیئت شامل «عبدالامیر الشمری» معاون فرمانده عملیات مشترک عراق، معاون رئیس ستاد ارتش و فرمانده نیروهای مرزبانی عراق است که به «باطوفه» در استان دهوک رفتهاند.
صحبت از استقرار گسترده ارتش و نیروهای امنیتی در طول نوار مرزی با ترکیه است.
در عرصه تحرکات پارلمانی هم نشستی اخیرا به ریاست «شاخوان عبدالله » معاون رئیس پارلمان درباره تحولات امنیتی برگزار شد و این در حالی است که پارلمان منتظر دریافت نتیجه گزارش کمیته حقیقت یاب پارلمانی است تا جزئیات حمله مشخص شود.
این در حالی است که شفق نیوز گزارش داد که ساختمان کنسولگری ترکیه در شهر موصل عراق بامداد امروز هدف حمله خمپارهای قرار گرفت.
یک منبع امنیتی عراقی در این باره گفت: حمله به کنسولگری ترکیه در موصل با خمپاره انجام شده و اطلاعات اولیه نشان میدهد که محل پرتاب این خمپارهها از منطقه «الساده بعویزه» و «العرکوب» بوده است.
به گفته این منبع امنیتی، خمپارهها به مجمتع مسکونی الحدباء که مقر کنسولگری ترکیه هم در آن قرار دارد، اصابت کرده است.
در مقابل، کنسولگری ترکیه در موصل با بیان اینکه 4 خمپاره پرتاب شده است، اعلام کرد: «محمد کوچوک»، سرکنسول این کشور و پرسنل کنسولگری در سلامت کامل هستند و کسی دچار جراحت نشده است.
حمله توپخانهای ترکیه به تفرجگاه زاخو در شمال استان دهوک که به کشته و زخمی شدن نزدیک به 30 نفر انجامید، با واکنشهای سیاسی و مردمی عراق همراه بود.
حمله به دکلهای برق در عراق
منابع عراقی اعلام کردند که دکلها و خطوط انتقال برق فشار قوی در روستای «قرحه قازان» در نزدیکی شهر الحویجه در استان کرکوک، با بمب هدف حمله قرار گرفت که منجر به قطع ارتباط با دکلهای برق اطراف شد.
در پی این حمله، 4 دکل برق به صورت کامل تخریب شد.
وزارت برق عراق اعلام کرد که نیروهای این وزارتخانه در آمادگی کامل و در حال اصلاح خطوط برق هستند.
حمله به دکلهای انتقال برق در مناطق شمال و شرق عراق، خسارتهای زیادی برجای میگذارد و موجب قطعی برق برای چندین ساعت میشود.
معمولا حمله به دکلهای فشار قوی انجام میشود که انرژی را از ایران از طریق دیالی به مرکز کشور و بغداد علاوه بر سایر برجها در کرکوک و صلاح الدین در شمال کشور انتقال میدهند.
مقامات عراق تاکید دارند که گروه تروریستی داعش پشت این حملات است.
پرونده اردوگاه الهول بسته میشود؟
وزارت امور مهاجران و آوارگان عراق اعلام کرد که 29 هزار شهروند عراقی در اردوگاه الهول تحت کنترل نیروهای «قسد» در سوریه به سر میبرند.
«کریم النوری»، قائممقام وزارت امور مهاجران و آوارگان عراق، طی اظهاراتی اعلام کرد که بیش از 70 هزار آواره از همه نقاط جهان در این اردوگاه به سر میبرند که 29 هزار نفر از آنها عراقی هستند.
وی افزود که تاکنون 600 خانوار از این اردوگاه به عراق بازگشتهاند که از میان آنها 300 خانوار به خانههای خود رفتهاند.
النوری تأکید کرد که وزارت امور مهاجران و آوارگان مسئول امدادرسانی به آوارگان را بر عهده دارد و اقدامات امنیتی به این وزارتخانه مربوط میشود.
وی گفت: این وزارتخانه در نظر دارد که پرونده آوارگان در عراق را ببندد. در دوره دولت «مصطفی الکاظمی» 50 اردوگاه در عراق برچیده شده و فقط 26 اردوگاه در اقلیم کردستان است که همچنان باقی است و برچیدن آنها نیاز به همکاری اقلیم کردستان دارد.
در این راستا، یک مقام در این وزارتخانه تأکید کرد که عملا مسئولیت اداره پرونده آوارگان بر عهده دستگاه امنیت ملی عراق است؛ اما روند بازگشت آنها در موارد طولانی میشود چون برخی گروههای مسلح مستقر در شهرهای آزادشده از چنگ داعش اجازه بازگشت آوارگان را نمیدهند.
وی گفت که خانوارهایی که از اردوگاه الهول به عراق برمیگردند و اکثراً خانوادههای تروریستهای داعش هستند به دقت و سختگیری ارزیابی امنیتی میشوند و در اردوگاه «جدعه» در غرب موصل مورد بازپروری و آموزشهای لازم قرار میگیرند.
همزمان «محمد عباس الحدیدی»، عضو سازمان دجله، یک سازمان مردمنهاد فعال در بخش امدادرسانی به آوارگان، تأکید کرد که تجربه بازگرداندن 600 خانوار از اردوگاه الهول بسیار موفق بود و بدون هیچ ملاحظاتی انجام شد.
وی افزود که بیش از 200 کودک بعد از بازگشت و بازپروری به مدارس رفتهاند.
الحدیدی تأکید کرد که این روند زیر نظر دستگاههای امنیتی عراق و با حمایت ائتلاف بینالمللی انجام میشود؛ اما همچنان تعداد افرادی که به کشور بازمیگردند محدود است.
وی افزود که ایده وجود اردوگاه واسطه برای بازپروری آوارگان پیش از انتقالشان به شهرها و سکونتگاههایشان ایده موفق و ضروری بوده اما لازم است که اردوگاه جدعه که مرکز این بازپروری است توسعه پیدا کند تا روند بازگشت آورگان سرعت پیدا کند.
تاکنون دولت عراق بارها خواستار آن شده که جامعه جهانی به مسئولیت خود در برچیدن اردوگاه «الهول» و انتقال ساکنان آن به کشورهایشان عمل کند.