به گزارش سایت خبری تحلیلی ذاکرنیوز به نقل از خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، محمد صدیق مرتضوی، رئیس این پژوهشکده، با اشاره به اهمیت اقتصادی و تغذیهای ماهی موتو (متوتا) اظهار داشت: ماهی موتو به دلیل ارزش غذایی بالا یکی از منابع مهم اقتصادی در سواحل جنوبی ایران است.
وی افزود: در سال 2017 میزان صید کل ماهیان سطحزیریز در کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان به 228 هزار تن رسید که سهم ایران 41 درصد، عمان 6.75 درصد و سایر کشورها 4.1 درصد بوده است.
مرتضوی در ادامه با اشاره به پروژه ارزیابی تأثیر عملیات پس از صید بر کیفیت ماهی موتو گفت: در مرحله نخست، عملیات نمونهبرداری از دو منطقه جنوبی جزیره قشم (مسن و رمچاه) انجام شد. در این مطالعات، نحوه صید، نمکسود کردن، انتقال به مناطق دیگر برای خشککردن و بستهبندی این ماهی مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی افزود: نمونههای لازم برای اندازهگیری میزان پروتئین، چربی، رطوبت و اسیدهای چرب این ماهی به آزمایشگاه پژوهشکده منتقل شده است و نتایج این آزمایشها در جهت بهبود فرآیندهای نگهداری و بهرهبرداری از این منبع ارزشمند استفاده خواهد شد.
رئیس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان همچنین تأکید کرد که مراحل بعدی نمونهبرداری از سایر مناطق حاشیه جنوبی جزیره قشم به زودی انجام خواهد شد.
وی بر اهمیت ادامه این مطالعات برای ارتقای کیفیت و افزایش بهرهوری در صنایع وابسته به این نوع ماهی تأکید کرد.