به گزارش ذاکرنیوز، اباصلت ابراهیمی پیش از ظهر امروز در آیین اختتامیه سومین جشنواره داستان شهروندی «شهروند نمونه اردبیل»، اظهار داشت: امروز مفتخریم که سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل در کنار تمامی فعالیت های فرهنگی و ورزشی و اجتماعی خود با مشارکت حوزه هنری اقدام به تولید محتواهای آموزشی در خصوص آموزش شهروندی با هدف ارتقای فرهنگ شهروندی و داشتن شهروند مسئولیتپذیر کرده است.
وی با بیان اینکه آموزش شهروندی و تغییر در این حوزه نیازمند اقدام، ابزار هنری و سرمایه است، گفت: سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل در بیش از 10 محور از جمله ورزش، سلامت، اجتماعی، فرهنگی، مهارتآموزی و کارآفرینی فعالیت میکند که آموزش شهروندی نیز همگام و همسو با این محورها در حال انجام است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل با بیان اینکه تولیدات محتوایی، روشها و قالبهایی است که برای انتقال موضوعات به مخاطب بهکار گرفته میشود، افزود: در قالب تفاهمنامه با حوزه هنری که یک اقدام امیدبخش در توسعه فرهنگ شهروندی است؛ آثاری متعددی از جمله داستان شهروندی و موشنگرافی شهروندی با مشارکت این دو نهاد فرهنگی تولید شده و ین امر از متمرکزترین و مهمترین اقدامات شهرداری در توسعه فرهنگ شهروندی است.
ابراهیمی با اشاره به برگزاری جشنواره «شهروند نمونه اردبیل» با هدف معرفی و تجلیل شهروندان نمونه؛ افزود: این جشنواره فرهنگی به کمک نخبگان جامعه و افرادی که در ارتقا فرهنگ شهروندی موثر هستند برگزار شده و به انتخاب داوران شهروند نمونه انتخاب و تجلیل خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه در بودجه پیشنهادی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل برای سال آتی تلاش می شود به حوزه شهروندی بیش از پیش توجه شود،گفت: استفاده از تمام ارکان هنر از جمله عکس، فیلم، کوتاه داستان و غیره و بهره گیری از قالب های حوزه هنری برای ارتقا فرهنگ شهروندی بسیار حائز اهمیت است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل آموزش شهروندی را ارکان اساسی زندگی اجتماعی دانست و افزود: تقویت مهارت شهروندی وظیفه تمامی مدیران فرهنگی است و امروز در فرهنگسراهای شهرداری اردبیل کارگاههای متعدد آموزشی برگزار می شود.
ابراهیمی ادامه داد: حقوق شهروندی در واقع همان برخورداری افراد یک جامعه از تمامی حقوق فردی و اجتماعی است که وطن دوستی، دانایی محوری، قانون مداری، مسئولیت پذیری، انتقادگری و انتقادپذیری و مشارکت از مولفه های حقوق شهروندی است و هر شهروند باید اطلاعات کافی از این مولفه ها داشته باشد.
وی با تاکید بر تقویت فرهنگ انتقاد و انتقادپذیری توسط مسئولان و مدیران شهری بیان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگر نیاز به توسعه این فرهنگ داریم و چه بسا در قضایای اخیر دیدیم اگر شهروندی نقدی دارد می توانست بدون آسیب زدن به فضای امنیت جامعه انتقاد کرده و مسئولین نیز با این انتقاد را پذیریش و استقبال کنند.
ابراهیمی با تاکید بر اینکه یادگیری پارامترهای آموزش رفتار شهروندی به افزایش کیفیت زندگی جمعی و تقویت سرمایه اجتماعی در زندگی کمک شایانی میکند بیان کرد: بیش از 30 مربی آموزش شهروندی در تمامی فرهنگسراهای شهروندی در حال فعالیت هستند به طور که از ابتدای سال تا کنون بیش از یک هزار و 390 برنامه آموزش شهروندی در فرهنگسراها برگزار شده است. در واقع بیش از 350 ساعت از فعالیت های فرهنگسراها در حوزه آموزش شهروندی بوده است.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اردبیل گفت: آموزش شهروندی منجر به تحکیم و تقویت نظام ارزشی مهارتهای شهروندی در جهت مشارکت پایدار شهروندان میگردد که ارتباط با مدارس و حضور در مدارس محلات از بارزترین فعالیت این سازمان در حوزه آموزش شهروندی است.
وی گفت: تولید انواع موشن گرافی ها که امروز شاهد رونمایی از آن هستیم و همچنین چاپ و تدوین جزوه شهروندی از دیگر اقدامات ما در حوزه آموزش شهروندی است.
رئیس سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل تصریح کرد: زنگ شهروندی نیز عنوان برنامه ای دیگر است که با همکاری آموزش و پرورش در قالب تفاهم نامه همکاری در مدارس محلات اردبیل که قبلا نیز اجرا میشد به صورت پررنگ تر برگزار خواهد شد.
ابراهیم صفری عضو شورای شهر اردبیل نیز در ادامه گفت: توجه به جایگاه هنر و هنرمندان در آگاه سازی شهروندان و توسعه فرهنگ شهروندی یک امر ضروری است که مدیران و مسئولان فرهنگی اردبیل باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند.
وی با اشاره به حمایت مجموعه مدیریت شهری از هنرمندان و بهره گیری از هنر نخبگان این حوزه در توسعه فرهنگ شهری بویژه آموزش شهروندی افزود: این توفیق خداوندی است که هنر را در ذات و استعداد افراد هنرمند نهاده و ما نیز به عنوان یک مسئول بایستی از عنصر هنر در توسعه و تعالی شهر بهره مند شویم چرا که اگر مسئولان شهری و استانی در کنار و همراه هنرمندان باشند؛ هنرمندان نیز جامعه را از لحاظ فرهنگی، غنی خواهند کرد.
عضو شورای شهر اردبیل ادامه داد: شهر نشینی مدرن و زندگی شهری نیازمند تعامل شهروندان با یکدیگر است. چنانچه شهروندان به وسیله هنر، فرهنگ شهروندی را بیاموزند قطعا در کمال آرامش و رعایت حقوق همدیگر بهتر زندگی خواهند کرد.
صفری ضمن تقدیر و قدردانی از عملکرد سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری اردبیل در خصوص فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی این سازمان بیان کرد: تک تک اعضای شورای شهر علاقمند به هنر هستند و در بودجه 1401 بودجه مناسبی برای این حوزه مصوب کردند.
امیر رجبی رئیس حوزه هنری استان اردبیل نیز در ادامه تصریح کرد: برای کاهش آسیب های فرهنگی در شهر و توسعه فرهنگ شهروندی نیاز به مشارکت هنرمندان و بهره گیری از افکار و هنر هنرمندان است.
وی با بیان اینکه گاهی هنر در قالب یک قطعه کوچک بمانند داستان کوتاه، شعر، تصویر، فیلم کوتاه و یا کاریکاتور میتواند به اندازه ساعتها سخنرانی موثر باشد؛ افزود: همه ما در این شهر زندگی میکنیم و جزئی از شهروندان این شهر هستیم و هنرمندان نیز شهروند شهر هستند و برخود وظیفه میدانیم در زیبا شدن هرچه تمام این شهر نقش ایفا کنیم.
رئیس حوزه هنری استان ضمن تقدیر از شرکت کنندگان در جشنواره داستان شهروندی «شهروند نمونه اردبیل» گفت: تصویری که هنرمند می آفریند و اثری که هنر باقی میگذارد بر کسی پوشیده نیست، لذا از اعضای شورای اسلامی شهر و شهردار درخواست داریم از مشارکت هنرمندان و افکار و هنر این عزیزان که بیشمار هستند در توسعه و تعالی شهر غافل نشوند.
رجبی بیان کرد: موضوع فرهنگ شهروندی یک حوزه گسترده است. گاهی اوقات فرهنگ صرف مثبت نیست و آسیب های اجتماعی ناشی از یک فرهنگ غلط در جامعه میتواند همه ما را درگیر کند. به طور مثال اینکه در شهر اردبیل در خشونت و نزاع جمعی آماری بالا دارد باید قبول کنیم همه ما در قبال این آسیب فرهنگی مسئول هستیم.
وی با تاکید بر اینکه بهره گیری از دیدگاه و نظر هنرمندان در شهر بسیار مهم است؛ افزود: مسیر کاهش آسیبهای فرهنگی از مسیر هنر میگذرد.
رئیس حوزه هنری استان اردبیل احیای هویت و تاریخ اردبیل و تقویت کردن ویژگیهای برجسته شهر را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: هرچقدر خودمان و فرزاندمان با مفاخر و بزرگان شهر آشنایی باشیم، آنقدر در توسعه فرهنگی موفق هستیم.