به گزارش ذاکرنیوز، محسن افشارچی صبح امروز در جلسه ایران قوی که درباره عملکرد یک ساله دولت در استان زنجان بود اظهار داشت: در خصوص گرهگشاییها، کارهای زیادی در استان از جمله بازگشت 44 واحد صنعتی تعطیل به چرخه تولید، گرهگشایی از مشکلات کارخانه سرجین بافت، حل مشکلات فرهنگیان، حل مشکلات پایانه صادراتی، حل شدن مشکل بیمارستان بهمن زنجان، الحاق یک هزار هکتاری به شهر انجام شده است.
وی افزود: خوشبختانه کارهای بسیار خوبی با همراهی شورای شهر و شهرداری و با همراهی و پشتیبانی استانداری در شهر انجام شده است و امسال نزدیک به یک هزار میلیارد تومان به شهرداریها و دهیاریها اختصاص داده شده است.
استاندار زنجان در زمینه تورم گفت: تلاش کردیم با ایجاد بازارهای موازی و نظارتهای متفاوت تورم را کنترل کنیم و توانستیم از رتبه سوم کشوری به 23 برسیم و در تورم نقطه به نقطه در کشور در پایینتر رتبه قرار گرفتیم.
وی در ادامه گفت: در سال آینده با کمک شهرداری قصد داریم در حوزههای مختلف، بازارهای موازی متعدد در شهرکهای اقماری برای کنترل تورم ایجاد کنیم.
افشارچی به اشتغال اشاره کرد و گفت: وضعیت بیکاری استان نسبت به کشور خوب است و دلیل آن اشتغال در حوزه ساخت مسکنهای ملی در استان است و حتی در برخی شهرستانها با کمبود کارگر مواجه هستیم.
وی با اشاره به اختصاص یک هزار و 400 میلیارد تومان تسهیلات برای اشتغال استان عنوان کرد: برای تحقق آن برای اشتغالهای کوچک هم بانکها، هم سهم شهرستانها و کارگزاریها مشخص شده و 23 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در زمینه اشتغال در استان برای اشتغال 20 هزار نفر در حال انجام است.
استاندار زنجان به مشکلات روغن نباتی جهان اشاره و گفت: جلسات مختلفی در زمینه حل مشکلات آن در مرکز تشکیل شده و برخی مشکلات حل شده و با توجه به تعدیل 60 نفر از کارگران این کارخانه تعدادی از آنها در جای دیگر مشغول به کار شدهاند و امیدوار هستیم مشکلات این کارخانه به صورت کلان حل شود.
وی در خصوص دو خطه کردن راه آهن زنجان -قزوین گفت: مبلغ 800 میلیارد تومان اعتبار جذب شده و بیشتر از 90 درصد کارها انجام شده و زیرسازیها نیز در حال انجام است و فقط در 15 کیلومتری تاکستان مشکل از جنبه سیاسی و حاکمیتی وجود دارد و به دنبال حل آن هستیم.
افشارچی در خصوص آسفالت آزادراه زنجان- قزوین گفت: با توجه به تزریق اعتبار 250 میلیارد تومانی به این پروژه در حال تجهیز کارگاه آن هستیم و در انتهای سال آینده در این حوزه شاهد تحولات زیادی خواهیم بود.
وی در ادامه گفت: در خصوص آزاد راه زنجان - تبریز چون این آزادراه در اختیار بانک عامل است، هزینهکرد امکان پذیر نیست و طبق دستور رئیس جمهور نسبت به برگرداندن آن به دولت امکان انجام کار است و در حال حاضر این کار روال اداری خود را طی میکند.
استاندار زنجان، به جاده زنجان - قرهپشتلو اشاره کرد و گفت: رفع نقاط حادثهخیز این جاده در سه زمان کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت انجام خواهد شد و در حال حاضر 20 میلیارد تومان به این کار اختصاص پیدا کرده و برخی کارها در حال انجام است و در خصوص تعریض جاده احتیاج به اعتبار 600 میلیارد تومان است که نماینده زنجان در مجلس به جد دنبال جذب این اعتبار است.
وی در خصوص شرکتهای دانشبنیان ابراز داشت: خوشبختانه افق روشنی در این زمینه وجود دارد و با توجه به کمبود زمین توانستیم ساختمانی را در سال جاری به پارک اختصاص دهیم و همچنین سه هکتار در شهرک صنعتی شماره یک (علی آباد) به پارک اختصاص داده شد و 13 شرکت دانش بنیان در آن مکان مستقر خواهد شد و علاوه برآن 16 هکتار زمین دیگر نیز به پارک اختصاص داده خواهد شد.
وی تصریح کرد: مبلغ صندوق نوآوری و شکوفایی دانش بنیانها از 3 به 15 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده و با ورود سرمایهگذار جدید به این حوزه در حال حاضر 40 میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شده است.
غفلت از معادن
افشارچی به معادن استان اشاره و عنوان کرد: از معادن کمی غافل شدیم اما با حضور معاون وزیر و مدیرعامل ایمیدرو در زنجان تصمیم گرفته شد تا آنها در حوزه اکتشاف سرمایهگذاری کنند با توجه به اینکه استان زنجان از لحاظ معدنی بسیار غنی و چهارمین استان از لحاظ معادن در کشور است و رگههایی از مس در استان وجود دارد که حتی در معادن مس سرچشمه وجود ندارد و از اینرو نیازمند این هستیم که انرژی بیشتری به این حوزه در خصوص راه اندازی معادن تعطیل و حوزه اکتشافات اختصاص دهیم.
وی در خصوص پتروشیمی زنجان گفت: با توجه به اینکه این پروژه خصوصی است اما توانستیم مشکلات عمده آن که شامل وام ارزی بود حل شود و سازههای بزرگ در حال انتقال از بندرعباس به زنجان است و درحال مذاکره با برخی بانکها برای تزریق نقدینگی هستیم.
استاندار زنجان در مورد حوزه آب گفت: استان زنجان در چندین سال گذشته در مهار آبهای سطحی عملکرد خوبی نداشته و فقط توانسته پنج درصد آبهای سطحی را مهار کند و این در حالی است که استان آذربایجان شرقی بالای 70 درصد آبهای خود را مهار کرده و یک عقب ماندگی تاریخی در این زمینه برای استان وجود دارد و امیدوار هستیم با تکمیل دو سد مراش و بلوبین بتوانیم حجم قابل توجهی از آبهای سطحی را مهار کنیم.
وی در ادامه گفت: با کمک نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی توانستیم 400 میلیارد تومان اعتبار برای دو سد دریافت کنیم و اگر این دو سد به بهرهبرداری برسند حجمی زیادی از آب مهار خواهد شد.
افشارچی بیان کرد: طبق نظر وزیر نیرو در حوزه آب به استان ظلم شده و باید بهصورت متفاوت به استفاده از آن نگاه کنیم و در مورد آب برنامههای مختلفی از جمله مهار آبهای سطحی، استحصال آب و بازگشت آب به چرخه استفاده، که بیش از 20 میلیون متر مکعب باز چرخه خواهیم داشت که به صنایع اختصاص داده خواهد شد و همچنین بهرهوری آب در کشاورزی خواهد بود.
وی تأکید کرد: برای صرفهجویی در حوزه کشاورزی افزایش بهرهوری مد نظر است و لازم است از کشاورزی سنتی به سمت گلخانه پیش برویم و باید از قطره قطره آب استفاده بهینه را داشته باشیم.
استاندار زنجان افزود: در اقتصاد دیجیتال روی دو بخش تولید محتوا و گلخانههای هوشمند تمرکز کردهایم که یکی از گلخانههای هوشمند و مدرن در شهرستان هیدج است که تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
عملکرد استان در حوزه کشاورزی
وی به خرید گندم اشاره کرد و گفت: در سال جاری 230 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری شده است و 2 هزار و 700 میلیارد تومان مطالبات کشاورزان پرداخت شده که یک هزار و 700 میلیارد تومان فقط متعلق به شهرستان خدابنده بوده است.
افشارچی تصریح کرد: با توجه به اینکه شهرستان خدابنده قطب کشاورزی است طبق پیشبینیها 4 هزار میلیارد آورده در بخش کشاورزی برای کشاورزان خواهد بود و باعث بهبود ضریب جینی خواهد شد که خبر امیدوار کننده است.
وی در خصوص ایجاد زنجیره های ارزش تولید گفت: آن چیزی که اهمیت دارد ایجاد زنجیره های ارزش محصولات دارای مزیت نسبی است ، که در برنامه هفتم توسعه اهمیت ویژه دارد.
استاندار زنجان در خصوص رشد اقتصادی استان گفت: با توجه به اینکه رشد اقتصادی وابسته به تحریم است باید زیرساختهای توسعهای تکمیل شده و سرمایهگذاری انجام شود و مسئله مولدسازی که بدون نیاز به اعتبارات دولتی است جدی گرفته و از ظرفیت آن استفاده شود که نمونه آن ساخت کمربندی شمالی از طریق مولدسازی بوده که انجام شده است.
وی تصریح کرد: مازاد مالیات نسبت درآمد به مصارف استان، بالاتر از استانهای دیگر بوده و نزدیک 70 درصد به دولت ارائه میشود این در حال است که مبلغ دریافتی استان کم است و تلاش میکنیم برگشتی به استان بیشتر باشد.
افشارچی در مورد پروژههای عمرانی شهرستانها گفت: مطالعه برای ساماندهی چمن سلطانیه انجام شده است و 8 میلیارد تومان نیز به این کار اختصاص داده شده است.
کمبود تفرجگاه داریم
وی به منطقه گردشگری گاوازنگ اشاره کرد و گفت: مشکلات آن به زودی حل خواهد شد و نباید به آن صرفاً به عنوان تفرجگاه نگاه شود زیرا ظرفیتهای فراوانی دارد که میتوان از آنها استفاده کرد؛ همچنین در خصوص زنجانرود مطالعات ساماندهی آن انجام شده و در 9 ماه آینده به تفرجگاه تبدیل خواهد شد.
استاندار زنجان بیان کرد: خوشبختانه عملکرد یکسال گذشته رضایت بخش بوده و طبق برنامهریزیهای انجام شده به سطحی از موفقیت رسیدهایم و برای ادامه راه و حل مشکلات مردم و استان تمام تلاش خود را به کار خواهم گرفت.