به گزارش ذاکرنیوز، اتحادیه علمای یمن به حضور و تحرکات نظامیان آمریکایی (ناوگان پنجم نیروی دریایی) در استان اشغالی (المَهره) واقع در شرق یمن واکنش نشان داد و خواستار مقابله با این تحرکات و اشغالگریها شد.
این اتحادیه که یک نهاد علمی و دینی متشکل از علما و دانشجویان و مبلغان دینی است، امروز یکشنبه با صدور بیانیهای در این باره اعلام کرد: «ورود فرماندهان ناوگان پنجم نظامیان آمریکایی به استان المهره را محکوم میکنیم».
اتحادیه علمای یمن همچنین پرده از اشغالگری جدید صهیونیستها به کمک امارات برداشت و اعلام کرد که حضور رژیم صهیونیستی در جزیره «عبدالکوری» غیرقابل قبول بوده و اشغالگری است.
جزیره مذکور بعد از جزایر سقطری، میون و فشن، چهارمین جزیرهای است که بنا به شواهد و گزارشهای منتشر شده، در اشغال امارات قرار گرفته و جای پای صهیونیستها به وسیله این کشور به این جزایر باز شده است.
اتحادیه علمای یمن، همه یمنیها را چه آنهایی که مناطق آزاد شده حضور دارند و آنهایی که در مناطق اشغالی و تحت کنترل متجاوزان هستند، به برادری، وحدت کلمه و جهاد در برابر متجاوزان فرا خواند و تأکید کرد: «این حق مردم یمن است که در کنار رهبری ملی و ارتش ملی از توان موشکی و پهپادهای خود در واکنش به حضور اشغالگران استفاده کند.»
رسانهها و منابع خبری یمن دیروز شنبه با انتشار تصاویری از استان شرقی المهره، از حضور نظامیان و فرماندهان ناوگان پنجم دریایی آمریکا در این استان خبر دادند که مورد استقبال نظامیان سعودی شده بودند.
در واکنش به این خبر و حضور اشغالگران آمریکاییها در استان المهره، «حزام الأسد»، عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله در توییتی نوشت: «نادانی و بی تدبیری آمریکا در مناطق اشغالی یمن جز شکست، شرمساری و عبرت برای آنها چیزی به ارمغان نخواهد آورد.»
عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله از یمنیها و آزادگان حاضر در مناطق شرقی و جنوبی یمن خواست که دوشادوش آزادمردان کشور صف آرایی کرده و برای نبرد بعدی آماده شوند.
حزام الأسد افزود: « آمریکاییها و کسانی که پای آنها را به کشور ما باز کردند، به زودی خواهند دید که در مقابل جهنم یمن، ویتنام و افغانستان برای آنها بهشت بوده است.»
استان شرقی المَهره بعد از استان حضرموت یمن بزرگترین استان این کشور است که طی جنگ ائتلاف سعودی و اماراتی علیه یمن از درگیریها به دلیل فاصله زیاد و نزدیکی با عمان، دور بوده است. با این حال، عربستان سعودی تلاش دارد این مناطق را به حیات خلوت خود تبدیل کرده و از بنادر آن برای انتقال نفت به دریای عرب استفاده کند.
طی ماههای اخیر درگیریهایی در امتداد سواحل جنوبی یمن از ابین گرفته تا شبوه که جزو استانهای نفت خیز یمن به شمار میرود، شکل گرفت و نیروهای همسو با امارات در تلاش بودند به سمت مرزهای شرقی پیشروی کنند که به گفته ناظران، نشان از رقابت ریاض و ابوظبی برای تسلط بر سواحل یمن و چپاول نفت این کشور است.
به دنبال این اقدامات، دولت نجات ملی یمن (مستقر در شهر صنعاء) بارها از زبان مقامات ارشد خود تأکید کرده است کشورهای ائتلاف متجاوز آمریکایی، اماراتی و سعودی نفت خام این کشور را غارت میکنند. این در حالی است که درآمد حاصل از فروش نفت این کشور باید صرف تامین و پرداخت حقوق کارمندان یمنی شود و خود یمنیها به این منابع انرژی به دلیل محاصره نیاز شدیدی دارند.