به گزارش ذاکرنیوز، درباره طرح به رسمیت شناختن پژوهشگران مستقل که در شورای ععالی علوم، تحقیقات و فناوری پیگیری می شود، گفت: سند تحول، دولت مردمی ما را مکلف کرده که شرایط همکاری پژوهشگران مستقل با دانشگاهها و دستگاههای اجرایی را فراهم کنیم و لازم است ضوابط و نظامات رتبهبندی و مالی با تأکید بر پرهیز از شرایط محدودکننده برای همکاریهای فیمابین تدوین و توجه شود که پژوهشگر مستقل به عنوان یک حرفه و شغل، به رسمیت شناخته شود.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی عتف افزود: در جلسه اخیر شورای عالی عتف آقای رئیس جمهور این موضوع را مطرح کردند که برای اینکه پژوهش را از انحصار خارج کنیم و از کل ظرفیت علمی و پژوهشی در کشور استفاده کنیم لازم است که آیین نامه ای برای پژوهشگران مستقل نوشته شود که در این آیین نامه مراحل همکاری پژوهشگران مستقل و به رسمیت شناختن آن ها تبیین شود.
پاکزاد خاطرنشان کرد: آیین نامه این طرح در دست بررسی بوده و هنوز نهایی نشده است؛ البته نسخه اولیه آیین نامه توسط تیمی که در دبیرخانه شورایی تشکیل شده، آماده شد منتها کمیسیون های تخصصی شورا نکاتی درباره برخی بندهای آن مطرح کردند و مجدد برگشت خورد تا اصلاح شود. در این آیین نامه آمده است که پژوهشگر مستقل شامل چه افرادی می شود؟ آیا حقیقی است یا حقوقی؟ و اینکه چه ملاحظاتی باید در نظر گرفته شود که در ادامه فرایند باعث ایجاد اختلاف و انحراف در کار پژوهشی نشود.
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: در این آیین نامه جزییاتی درباره چگونگی همکاری پژوهشگر با دستگاه های اجرایی تشریح شده و یا اینکه چگونه ثابت شود که پژوهشگر صلاحیت انجام کار پژوهشی در حوزههای مختلف را دارد.
وی افزود: به طور مثال در حال حاضر الزامی برای دستگاه های اجرایی وجود دارد که آن ها باید پروژه های پژوهشی خود را یا به شرکت دانش بنیان بدهند و یا دانشگاه و نمی توانند با یک شخص قرار داد منعقد کنند، اما در صورتی که این آیین نامه به تصویب برسد امکان عقد قرارداد برای یک کار پژوهشی بین دستگاه اجرایی و یک پژوهشگر به وجود خواهد آمد.
پاکزاد با اشاره به اینکه یکی از چالش های آیین نامه ساز و کار بیمه پژوهشگران مستقل است، گفت: در حال حاضر این سوال مطرح است که آیا پژوهشگر مستقل در طول سال باید بیمه شود و یا در طول دوره طرح پژوهشی بیمه برای فرد لحاظ شود؟ ما در آیین نامه به دنبال این هستیم که در این خصوص به یک نتیجه واحد برسیم و فکر می کنم این گزینه مناسب تری باشد که پژوهشگر در طول دوره های مختلف که طرح پژوهشی در دست دارد، بیمه شود و سرجمع آن برای سنوات فرد در نظر گرفته شود. در این رابطه با تامین اجتماعی در حال رایزنی هستیم.
وی با اشاره به اینکه احتمالا جلسه بعدی شورای عتف اواخر بهمن ماه با حضور رئیس جمهور برگزار می شود، گفت: در بهمن ماه این آیین نامه نهایی می شود و در جلسه شورای عالی عتف مطرح و تصویب خواهد شد.
در گفتگو با مهر مطرح شد؛
آیین نامه «پژوهشگران مستقل» تا اواخر بهمن آماده می شود
معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به طرحی برای به رسمیت شناختن پژوهشگران مستقل گفت: آیین نامه این طرح به زودی نهایی می شود.
اگر خوشت اومد لایک کن
zakernews.ir/p/49307
پربازدیدترین اخبار
آخرین اخبار