به گزارش ذاکرنیوز ، آیتالله سیدمحمدکاظم مدرسی در خطبههای نماز جمعه این هفته بخش مرکزی یزد با اشاره به همزمانی بهار طبیعت و بهار قرآن اظهار داشت: یکی از اوصاف ماه مبارک رمضان ماه ضیافت الهی است و این نکته را باید با تمام وجود درک کنیم که سبک کار خدا به تعبیری با سبک کار و زندگی ما متفاوت است.
وی با تاکید بر اینکه ما نباید با عینک خودمان هستیشناسی و خداشناسی داشته باشیم بلکه باید با عینک و دید الهی به محیط پیرامون و این جهان ماده بنگریم تصریح کرد: خداوند برای حفظ حیات کودکی مثل موسی امر میکند او را در دریا قرار دهند و اعتماد کنند یا برای رسیدن به رفاه اقتصادی توصیه به انفاق، خمس و زکات میکند و از بعد دیگر برای رسیدن به رفاه و آسایش زندگی ازدواج امر و توصیه میشود تا بشر شراکت در زندگی را تجربه کند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد افزود: برای رسیدن به آرامش خاطر و سرور واقعی توصیه میشود که برای سیدالشهدا(ع) گریه کنیم و اشک بریزیم و برای ورود به ماه رمضان و شرکت در میهمانی خدا هم باید از لذتهای دنیایی مثل خوردن و آشامیدن و امور شهوانی پرهیز کنیم.
مدرسی گفت: در حالی که معیار ما برای امور ضیافتی خوردن، آشامیدن، مسافرت کردن و امثال آنهاست اما این ضیافت هم مانند ضیافتهای دنیایی شرایطی دارد و چه بسا افرادی که به میهمانی دعوت میشوند و بنا به تراکم کار و مسائل روزمره نمیتوانند خود را ضیافت برسانند و چه بسا افرادی که به مهمانی دعوت میشوند و مانند کودکی در آن ضیافت خواب هستند یا افرادی که به میهمانی دعوت میشوند و نمیتوانند به خاطر بیاشتهایی از غذا و پذیرایی استفاده کنند.
وی گفت: از این رو باید از خداوند درخواست و طلب کرد که در ورود به ماه رمضان از توفیق و شرایط بهرهمندی حداکثری در این ضیافت الهی بهرهمند شویم.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه(ع) افزود: فرا رسیدن سال نو و تقارن آن با حلول ماه مبارک رمضان را تبریک میگویم و بایدها و نبایدها و حفظ ارزشها در این ایام لازم به توجه ویژه است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد خاطرنشان کرد: موضوع دیگر همزمان با فصل بهار درختکاری است و توصیه داریم علاوه بر اینکه درخت میوه را باید در فرهنگ شهر رواج دهیم باید ببینیم کدام میوه بهتر و والاتر است، یکی از گزینههای بسیار خوب درخت خرما است که باید در این زمینه فرهنگسازی شود و مناطقی در استان که استعداد کاشت خرما را دارند مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
مدرسی با تقدیر از نیروی انتظامی، سپاه، بسیج و اطلاعات به جهت برقراری امنیت و دستگیری فرد متجاوز به حریم اماکن مذهبی گفت: اتفاقات تلخ و شیرینی در سالی که گذشت داشتیم اما موضوعاتی لازم به توجه است که از جمله آن معطل ماندن پروژههای نیمه تمام در استان به ویژه موضوعات مورد نیاز مردم مثل بیمارستانهای قلب و تامین اجتماعی و همچنین توجه به بعضی از پروژههای اولویتدار است که امروز مخصوصا در جریان کرونا ما نیازمند روان درمانی هستیم.
وی خاطرنشان کرد: شاید هر بیمارستانی به صورت مستقل در این زمینه بخشی را برای روان درمانی در نظر بگیرد و سلامت روانی و کار برای بیماران نیازمند درمان صورت گیرد.
رئیس حوزه علمیه مدینه العلم الکاظمیه(ع) با تاکید بر ضرورت ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه افزود: حمایت از گروههای دغدغهمند و توجه به مطالبات مردم متدین در زمینه حجاب و عفاف وظیفه همه ما است.
وی گفت: ادارات و دستگاههای اجرایی به ویژه در زمینه اقتصادی یکی از معیارهای عملکرد مناسب و نامناسب خود را خستگی و شادابی بدانند؛ به نظر میرسد مردم از بروکراسی و رفت و آمد به ادارات و عدم صدور مجوزهای لازم همراه با تاخیر کارها و نظارتهای سلیقهای و بخشنامههای خلقالساعه خسته هستند.
مدرسی خاطرنشان کرد: باید در این زمینه توجه شود ما متاسفیم که آماری ارائه میشود که رشد سرمایهگذاری در یزد رشدی منفی است، از یک جهت رشد اقتصادی و اشتغال داشتهایم و ازجهت دیگر سرمایهگذاران ما رغبت به کار نداشته و رتبه هفتم ما به رتبه دوازدهم تبدیل شده است.
مدرسی گفت: ضمنا چالشهایی در استان وجود دارد از جمله چالش فرهنگی، جمعیتی و اقتصادی و امسال سال سختی از نظر اقتصادی برای بخش زیادی از جامعه بود و گرچه ما این سختیها را مقدمه رهایی و نجات میبینیم.
نائب رئیس شورای مرکزی حوزههای علمیه استان یزد خاطرنشان کرد: اما به هر حال سختیها و دشواریهای مردم غیرقابل جبران بود و باید در این زمینه دولتمردان به مدیریت گرانیها توجه کنند و بهبود وضعیت اقتصادی و رونق سفره مردم را در اولویت برنامههای سال جدید قرار دهند.