به گزارش ذاکرنیوز، سیدمحمود حسینیپور ظهر امروز در نشست همکاریهای تجاری و اقتصادی ایران و روسیه به میزبانی مازندران با بیان اینکه کشور ایران در طول هشت سال درگیر یک جنگ تحمیلی رژیم بعث عراق بوده است همانطور امروز کشور روسیه در یک جنگ تمام عیار با اوکراین قرار دارد، اظهار کرد: ایران شاید بیش از دیگران شرایط اقتصادی روسیه را درک بیشتری داشته باشد برای اینکه شرایط بسیار سختی را در آن سالها تحمل کرده است، دورانی باعث پیشرفت کشور ایران شد.
وی با اشاره به اینکه جوانان ایران توانستند از دل تحریمها بهترین فرصتها را ایجاد کنند، گفت: روسیه بلحاظ راهبردی روابط استراتژیکی با ایران دارد و در حوزه سیاسی با سوریه یک روابط راهبردی و استراتژیک داشته است.
حسینیپور با بیان اینکه شاید به دلیل ملاحظاتی که در عرصه بینالمللی بوده زمینه ای برای ایجاد این روابط فراهم نشد تا در زمینه دانشبنیان گفتوگو کنیم، افزود: امروز فرصت مغتنمی ایجاد شد تا دو کشور بتوانند در عرصههای تجاری، اقتصادی و فرهنگی گفتگو کرده و وارد میدان عمل شوند.
وی عنوان کرد: استان مازندران بعنوان کریدور شمال و جنوب یکی از محورهای مهم ایران جهت همکاری و ارتباط با روسیه است؛ امیدواریم با وجود مهمانان روسیه تعامل و همکاری با مراکز دانشبنیان و فعالان صنعتی پیدا کرده تا آینده نزدیک این گفتمان بینالمللی در حوزههای فرهنگی، اقتصادی، تجاری و حتی گردشگری ایجاد شود.
نماینده دولت سیزدهم در مازندران با تاکید براینکه طی دهه گذشته اقتصاد جهان رنگ و بوی تازهای به خود گرفته است و در این اقتصاد جدید بعنوان اقتصاد دانشبنیان، فرصت بزرگی برای تجار و فعالان دانشبنیان ایجاد شده و دست به راهاندازی کانون نوآوری منطقه تبدیل شود، عنوان کرد: نیروی انسانی جوان و دانشبنیان یکی از بزرگترین فرصتهاست که در مازندران باید فرصت خوبی را در این زمینه ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه در کشور ما توسعه اقتصاد دانشبنیان از منظر دیگر اهمیت دارد و آن هم سویی با اقتصاد مقاومتی است که از نظر سیاستهای کلان نظامی با کشورهای استکبار در یک سطح است و کشور روسیه که اخیرا توسط آمریکا دچار تحریم شده است، گفت: اکنون شرایط ژئوفیزیک جهان و تحولات امروز در عرصههای بینالمللی در حال اتفاق است و ظرفیتهای بی بدیل کشور ایران و بکارگیری از اقتصاد مقاومتی کشور را در سطح بینالمللی جهان قرار داده است، و بر کسی پوشیده نیست.
حسینیپور با اعلام اینکه اقتصاد دانشبنیان برای تقویت بومی و جهت تجاری سازی فناوری گام برمیدارند، اظهار کرد: بی تردید یکی از واژههای اصلی اقتصاد دانشبنیان را در استان پرظرفیت مازندران رقم زد و با تاکیدات رهبری و تلاشهای ارکان مختلف نظام و به رقم همه موانع و مشکلات اقتصاد دانشبنیان توسط جوانان پرنشاط و با انگیزه ایرانی پیشرفتهایی داشته است.
وی ادامه داد: در این جلسه استارت آپی امروز دانشبنیان با روسیه میتواند به بالندگی تعامل تجاری کشور کمک کند و این نشست فرصت بزرگی برای تجار فعالان تولیدی دانشبنیان استان است تا کانون نوآوری دانشبنیان منطقه تبدیل شود.
استاندار مازندران نیروی انسانی جوان و دانش آموخته را یکی از بزرگترین فرصتهای ایران بیان و مطرح کرد: استان مازندران ضریب هوشی اول کشور را در اختیار دارد و براساس تحلیلهای علمی، اقتصاد دانشبنیان بر جهاد محور استوار است که مایه و ارکان اساسی راهبردهای توسعه اقتصاد دانشبنیان را تکمیل خواهد داد و اصول اساسی برنامههای تشکیل میدهد.
وی با اشاره به اینکه آمل یکی از شهرستانهای اقتصادی این استان است که 70 درصد قطعات اتومبیلها در اینجا تولید میشود و بزرگترین صنایع حوزه دانشبنیان قرار گرفته است، افزود: مازندران آمادگی جهت معرفی دیگر شهرستان به کشور روسیه را دارد چرا که دولت موظف به حمایت جهت ارتقای کسب و کار جوانان کشور است؛ به زودی اعزام هیئت فعالان اقتصادی به روسیه جهت ادامه تعامل و همکاری دستور کار است تا این همکاری تداوم پیدا کند.