به گزارش ذاکرنیوز، ان تی وی آلمان در گزارشی نوشت: واکنش اتحادیه اروپا به بسته یارانه 370 میلیارد دلاری آمریکا چگونه است؟ خودروسازان اروپایی هشدار می دهند که پاسخ نمی تواند افزایش تعرفه ها باشد. اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و رابرت هابک معاونش انتظار دارند که کشورهای اتحادیه اروپا البته نه بلافاصله درباره واکنش به این مسئله به توافق برسند.
اولاف شولتز و رابرت هابک انتظار ندارند تا ماه مارس توافق اتحادیه اروپا در مورد پاسخ مناسب به یارانه های ایالات متحده برای فناوری های سازگار با آب و هوا صورت گیرد. شولتز روز گذشته و یک یک روز قبل از اجلاس ویژه اتحادیه اروپا، در بیانیهای دولتی گفت که کمیسیون اتحادیه اروپا هنوز تحلیلی از اثرات قانون به اصطلاح کاهش تورم (IRA) آمریکا بر صنعت اروپا ارائه نکرده است.
صدر اعظم آلمان به 250 میلیارد یورو در صندوق بازسازی کرونا که برای کربن زدایی صنایع اروپا در دسترس است اشاره کرد. او گفت: بنابراین، ما نگاهی بسیار دقیق به این خواهیم داشت که آیا و کجا برنامههای ما هنوز شکافهایی باقی میگذارد و چگونه میتوان آنها را برطرف کرد. اما همانطور که کمیسیون وعده داده است، این ابتدا نیازمند یک تحلیل دقیق است. وی تاکید کرد: اما یک مسابقه بی بند و باری یارانه با ایالات متحده قطعا رویکرد اشتباهی خواهد بود.
رابرت هابک، وزیر اقتصاد فدرال آلمان هم گفت که پیشنهادات کمیسیون اتحادیه اروپا در جهت درستی است. با این حال، تصمیم گیری درباره آنها تنها بین اجلاس ویژه و نشست سران اتحادیه اروپا در ماه مارس امکان پذیر خواهد بود.
هابک و برونو لومایر وزیر اقتصاد فرانسه در سفر مشترک خود به واشنگتن گفتند که امتیازاتی از دولت آمریکا دریافت کردهاند. با این حال، کمیسیون اتحادیه اروپا مسئول مذاکرات با واشنگتن است. خودروسازان اروپایی به دولت های اتحادیه اروپا هشدار داده اند که پاسخ نمی تواند افزایش تعرفه ها باشد.
نحوه پاسخ به یارانه های ایالات متحده موضوع مورد مناقشه بین 27 کشوراتحادیه اروپا است. شولتز گفت: شرکت ها به ابزارهای مالی انعطاف پذیرتر و تصمیم گیری های سریع تر نیاز دارند. به گفته وی قانون کمک های دولتی اروپا باید در زمینه فناوری های سازگار با آب و هوا تسهیل شود. با این حال، در دولت فدرال، تسهیل کلی قانون کمک های دولتی رد می شود.
برخی از کشورهای اتحادیه اروپا نیز بندهای بازگشایی برای کمک های ملی را که بسیار گسترده است رد می کنند. آنها از عقب افتادن از کشورهای قدرتمند مالی مانند آلمان می ترسند. جورجیا ملونی، نخست وزیر ایتالیا هم پس از دیدار با شولتز، جمعه گذشته بر شرایط رقابتی منصفانه تاکید کرد. به نوبه خود، دولت فدرال آلمان انعطاف پذیری کامل صندوق های مالی مختلف اتحادیه اروپا را که ملونی درخواست می کند رد می کند. به گفته محافل دولتی آلمان، این تهدید وجود دارد که دولتها دیگر این پول را در حوزههای آیندهنگر سرمایهگذاری نکنند.
صدراعظم آلمان همچنین خواستار پیشرفت در سیاست تجاری اتحادیه اروپا شد. به گفته وی با جهانیزدایی نمیتوان به اهداف حفاظت از اقلیم دست یافت. توافقات اتحادیه اروپا با نیوزلند و شیلی باید به سرعت اجرایی شود و مذاکرات با استرالیا، هند و اندونزی باید به سرعت پیش برود. شولتز گفت: ما همچنین می خواهیم روابط اقتصادی خود را با ایالات متحده تعمیق بیشتری دهیم. هابک وزیر اقتصاد توضیح داد که ایالات متحده هیچ علاقهای به توافق تجاری جامع با اتحادیه اروپا ندارد. با این حال، برای کالاهای صنعتی سبز به منظور بررسی استانداردها و هنجارهای مشترک، توافقنامه مطلوب است.
ایالات متحده آمریکا می خواهد فناوری های سبز را ترویج کند و این اقدام احتمالاً به ضرر شرکت های اروپایی خواهد بود.
اخیرا رابرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان و "برونو لو مایر"، همتای فرانسوی او نگرانی های خود را در واشنگتن در این باره ابراز کردند و اکنون البته خوشبین تر هستند.
"رابرت هابک"، وزیر اقتصاد آلمان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با همکار فرانسوی خود برونو لو مایر در واشنگتن گفت که ایالات متحده قول شفافیت کامل در مورد سطح یارانه ها را داده است. وی تاکید کرد که در مبارزه با تغییرات آب و هوایی، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا به یکدیگر وابسته هستند.
هابک و لومایر با برایان دیز، مشاور ارشد اقتصادی بایدن، جانت یلن، وزیر خزانه داری آمریکا و جینا ریموندو، وزیر بازرگانی دیدار کرده بودند.
در این مذاکرات همچنین توافق شد که یک کار گروه مشترک زیر چتر شورای تجارت و فناوری اروپا و آمریکا تلاش کند تا وابستگی به مواد خام حیاتی سایر مناطق جهان به ویژه چین را کاهش دهد. شورای تجارت و فناوری اروپا-آمریکایی وظیفه یافتن راه حل هایی برای مناقشه تجاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا را دارد.
به گفته هابک، مقررات خاص قانون کاهش تورم (IRA) هنوز در حال کار است. وی افزود: بنابراین هنوز چند ماه فرصت برای یافتن راه حل وجود دارد.
قانون موسوم به کاهش تورم آمریکا (IRA) سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر به ارزش میلیاردها دلار را فراهم می کند. یارانه ها و اعتبارات مالیاتی به شرکت هایی مرتبط است که از محصولات ایالات متحده استفاده می کنند یا خودشان آنها را در ایالات متحده تولید می کنند. این امر منجر به نگرانی در مورد معایب رقابتی در میان شرکت های اروپایی می شود.
در پاسخ به قانون کاهش تورم آمریکا و همچنین یارانه های چینی، اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، اخیراً یک برنامه صنعتی سبز جدید ارائه کرده است. وی در آن نیاز به سرمایه گذاری صدها میلیارد یورویی در فناوری های سازگار با آب و هوا را معرفی کرد. این مقام می خواهد دسترسی به بودجه را گسترش داده و تسریع کند و به کشورهای اتحادیه اروپا آزادی بیشتری برای یارانه های هدفمند بدهد.
با قانون کاهش تورم، ایالات متحده برای بخش هایی از اقتصاد خود یارانه هایی را قرار داده است. این قانون مزایایی را برای شرکت هایی که در ایالات متحده تولید می کنند فراهم می کند.
"جو بایدن"، رئیس جمهور آمریکا قانون کاهش تورم را در ماه اوت امضا کرد. این قانون برنامه کمکی 370 میلیارد دلاری را پیش بینی می کند که از جمله، انرژی های تجدیدپذیر و صنعت را در مبارزه با تغییرات آب و هوایی تقویت می کند. با این حال، این شامل بندهایی نیز می شود که شرکت ها باید در ایالات متحده سرمایه گذاری و تولید کنند.
اتحادیه اروپا به شدت نگران عواقب اجرای این قانون برای اقتصاد خود است.