به گزارش ذاکرنیوز به نقل از اسپوتنیک، «اولاف شولز»، صدراعظم آلمان روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور در ارزیابی وضعیت پیرامون تایوان به اصل چین واحد پایبند و معتقد است که هرگونه تغییر در وضعیت موجود باید با توافق دوجانبه صورت گیرد.
شولز در این ارتباط گفت: «وضعیت متشنج در اطراف تایوان نگرانیهایی را ایجاد کرده است. درست مانند ایالات متحده و بسیاری از کشورهای دیگر، ما به سیاست چین واحد پایبند هستیم. این بدان معناست که هر تغییری در وضعیت موجود باید به صورت مسالمت آمیز و با توافق دوجانبه صورت گیرد.»
شولز این موضع گیری را در مقالهای در یک روزنامه آلمانی اعلام کرد و گفت: «هدف سیاست حفظ نظم مبتنی بر قوانین، حل مسالمت آمیز درگیریها، حمایت از حقوق بشر و اقلیتها و تجارت آزاد و عادلانه جهانی است.»
در همین راستا، رهبر آلمان همچنین خاطرنشان کرد که پکن شریک مهم برلین بوده و خواهد بود، اما روابط دو کشور باید متحول شود، زیرا پکن تغییر کرده است.
شولز با بیان این که عمل گرایی ضروری است، یادآور شد که سه سال از آخرین دیدار آنگلا مرکل، صدراعظم قبلی آلمان از چین میگذرد و در این مدت، چالشها و خطرات به طور قابل توجهی در اروپا، آسیای شرقی و به ویژه در روابط آلمان و چین افزایش یافته است.
قرار است شولز در ۴ نوامبر از چین بازدید کند. او قرار است برای اولین بار با «شیء جین پینگ»، رئیس جمهور چین در پکن دیدار کند. در این سفر صدراعظم آلمان همچنین با «لی کچیانگ»، نخست وزیر چین نیز گفتگو خواهد کرد. مذاکرات بر روی روابط دوجانبه، مناقشه اوکراین و محیط پر تنش تنگه تایوان متمرکز خواهد بود.
اوضاع در اطراف تایوان پس از آن تشدید شد که «نانسی پلوسی»، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در اوایل ماه اوت یعنی حدود سه ماه پیش از این جزیره بازدید کرد. پکن سفر پلوسی را که آن را ژست حمایت از جدایی طلبی میدانست، محکوم کرد و تمرینات نظامی گستردهای را در مجاورت این جزیره انجام داد. با وجود این واقعیت، از آن زمان تاکنون چندین کشور از جمله آلمان هیئتهایی را به جزیره اعزام کرده اند که باعث افزایش تنش در تنگه تایوان شده است.
تایوان از سال ۱۹۴۹ بهطور مستقل از سرزمین اصلی چین اداره میشود. پکن این جزیره را استان خود میداند، در حالی که تایوان معتقد است که خودش کشوری خودمختار است اما هنوز اعلام استقلال نکرده، چون نگران واکنش چین است. پکن با هرگونه تماس رسمی کشورهای خارجی با تایپه مخالف است و حاکمیت چین بر این جزیره را غیرقابل انکار میداند.