به گزارش ذاکرنیوز به نقل از روزنامه "هندلزبلات" آلمان، بر اساس یک نظرسنجی، بسیاری از مردم آلمان از کاهش سطح استانداردهای زندگی خود در دوران کهنسالی می ترسند، با این وجود، بسیاری از آنها اقدامات احتیاطی خصوصی را انجام نمی دهند.
تورم نسبتاً بالا که قدرت خرید مردم را تخلیه می کند نیز می تواند در اینجا نقش داشته باشد. در این شرایط شرکت های بیمه عمر و امثال آن در سال جاری دوباره انتظار کسب و کار ضعیف تری را دارند.
بر اساس این نظرسنجی، در مجموع 70 درصد از 1000 پاسخ دهنده انتظار شکاف مالی بزرگ (49 درصد) یا حتی بسیار بزرگ (21 درصد) در دوران سالمندی را دارند. 26 درصد دیگر انتظار شکاف نسبتاً کمی دارند. تنها 4 درصد تصور می کنند که دارای پشتوانه مالی به اندازه کافی بزرگ برای این دوران هستند.
این نگرانی به ویژه در میان نسل جوان مشهود است به گونه ای که 78 درصد از افراد 21 تا 34 ساله تصور می کنند که منابع مالی لازم برای استاندارد زندگی معمول خود را در دوران پیری ندارند. در میان افراد مسن بالای 50 سال، با 65 درصد، این احساس کمی کمتر از میانگین افراد مورد بررسی است.
نتایج این نظر سنجی نشان می دهد با وجود این ترس ها، یک نفر از هر چهار نفر در حال حاضر هیچ چیزی را برای سالمندی کنار نمی گذارد، 25 درصد تا 50 یورو در ماه کنار می گذارند. 20 درصد دیگر بین 50 تا 100 یورو در ماه و 29 درصد نیز بیش از 100 یورو برای آن هزینه می کنند.
بر اساس این نظرسنجی، بسیاری از پس انداز کنندگان برای تأمین سالمندان به محصولاتی متکی هستند که ریسک کمتری دارند، اما اغلب بازده کمتری دارند.
با توجه به تورم نسبتاً بالا، به نظر می رسد که مردم در حال ترمز کردن در هنگام ارائه بازنشستگی خصوصی هستند. یورگ آسموسن، مدیر کل انجمن بیمه آلمان (GDV)، اخیراً گفت: کاهش واقعی درآمد و درجه غیرمعمول بالای عدم اطمینان تأثیر منفی بر تجارت بیمه عمر دارد.
GDV برای بیمهگران عمر، طرحهای بازنشستگی و صندوقهای بازنشستگی، پیش بینی می کند که حق بیمه 5.5 درصد نسبت به سال قبل کاهش یابد. همچنین کسب و کار ضعیف تر، به ویژه برای محصولاتی که بیمه گذاران فقط یک بار به آنها پرداخت می کنند و نه به طور منظم پیش بینی می شود. در سال گذشته، شرکتهای بیمه عمر کاهش شش درصدی در درآمد حق بیمه را ثبت کردند که به 97 میلیارد یورو رسید.