به گزارش ذاکرنیوز، یک منبع سیاسی برجسته لبنانی در گفتگو با روزنامه شرق الاوسط اعلام کرد که طی هفته جاری «نجیب میقاتی» نخستوزیر مکلف به تشکیل دولت لبنان به دیدار «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور خواهد رفت تا درباره ساز و کار تشکیل دولت جدید با او گفتگو کند.
منابع مربوطه اعلام کردند، قرار است از امروز پرونده تشکیل دولت جدید این کشور به شکل جدی مورد بررسی قرار بگیرد. در شرایطی که نجیب میقاتی و برخی طرفهای دیگر در لبنان تلاش داشتند اختیارات میشل عون بعد از پایان دوره ریاستجمهوری وی در ماه اکتبر به دولت موقت واگذار شود، اما میان اغلب نمایندگان سیاسی اتفاق نظر وجود دارد که چنین امری امکانپذیر نبوده و پرونده تشکیل دولت باید قبل از انتخاب رئیس جمهور جدید بسته شود.
منابع سیاسی لبنان افزودند، فشارهای داخلی از جانب برخی احزاب برای تشکیل دولت همچون حزبالله و فشارهای خارجی از جانب فرانسه موجب شد تا نجیب میقاتی بار دیگر موتور تشکیل دولت را روشن کند.
یک منبع مربوطه در لبنان تاکید کرد، شاید این دیدار آخرین فرصت برای ترسیم یک چشمانداز جدید جهت خروج از بنبست سیاسی فعلی باشد. نجیب میقاتی تلاش دارد تا ساختار همین کابینه فعلی را با انجام دو تغییر جزئی در سطح وزارتخانهها حفظ کرده و صرفا وزیر اقتصاد و وزیر مهاجرت و امور پناهندگان را تغییر دهد.
بر اساس این گزارش، نجیب میقاتی پیشنهاد خود را به میشل عون گفته و رئیس جمهور اعلام کرده که این مسئله را بررسی خواهد کرد. اما برخی طرفها درباره کنار گذاشتن «عصام شرفالدین» وزیر مهاجرت در دولت پیشبرد امور لبنان که اکنون پرونده آوارگان سوری را مدیریت میکند و برای اجرای طرح بازگشت ماهانه 15 هزار آواره سوری، اخیرا سفری به دمشق داشت معتقدند که این اقدام میقاتی در پاسخ به مطالبات غربیها و آمریکاییها جهت تعلیق رسیدگی به پرونده آوارگان است.
عصام شرف الدین در این خصوص اعلام کرد، برخی قصد دارند طرح بازگشت آوارگان را تحریف کنند. من قبل از سفر به سوریه موافقت نجیب میقاتی را گرفته بودم. کشورهای غربی از پرونده آوارگان در لبنان بهرهبرداری سیاسی میکنند.
منابع آگاه در این زمینه گزارش میدهند که از ابتدای بحران سوریه در سال 2011 غرب با موضوع پناهندگان سوری به عنوان یک عملیات اطلاعاتی-سیاسی علیه دولت سوریه برخورد کرده و رشتههای مدیریت پرونده این آوارگان تاکنون در دست کشورهای غربی و ایالات متحده بوده است. در این میان لبنان یکی از بارزترین کشورهایی است که گروه بزرگی از آوارگان سوری را در خود جای داده و البته برخی طرفهای وابسته به محور غربی نیز از این مسئله حمایت کردهاند.
این منابع هشدار دادند با وجود اینکه نجیب میقاتی پیشتر از جامعه بینالملللی خواسته بود برای بازگرداندن آوارگان سوری به کشورشان با لبنان همکاری کند، اما او فردی نیست که بتواند یا بخواهد جلوی غرب بایستد. بنابراین طرح لبنانی-سوری برای بازگرداندن این پناهندگان با موانع بزرگی روبرو خواهد شد و انتظار میرود اوضاع در این زمینه به سمت انفجاری بزرگ پیش برود.