آشفتگی صنعت هسته‌ای فرانسه چالشی برای اروپا در دوران بحران انرژی

فرانسه به عنوان بزرگترین صادر کننده برق اروپا این روزها به دلیل از کارافتادن بسیاری رآکتورهای هسته‌ای در بحران انرژی عمیقی قرار گرفته و باید برق وارد کند و این مسئله در دوران بحران انرژی به چالشی برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است.

به گزارش ذاکرنیوز، نشریه "فوکوس" آلمان در مطلبی نوشت: فرانسه به دلیل از کار افتادن بسیاری از راکتورهای هسته ای در بحران انرژی عمیقی قرار دارد. این تأثیرات تا سال آینده ادامه خواهد داشت، در این شرایط فرانسه، به عنوان بزرگترین صادرکننده خالص برق اروپا، اکنون باید برق وارد کند.

در ادامه آمده است: زمانی که غول هسته‌ای فرانسوی EDF در ماه مه نسبت به کاهش تولید انرژی هسته‌ای در سال جاری پس از تعطیلی نیمی از راکتورهایش هشدار داد، زمان‌بندی این اعلام نمی‌توانست بدتر از این باشد. به طور سنتی، فرانسه به لطف صنعت هسته ای خود بزرگترین صادر کننده خالص برق در اروپا است.

اکنون که این قاره با بحران انرژی مواجه است، تعطیلی نیروگاه های هسته ای، فرانسه را برای اولین بار به یک واردکننده خالص برق تبدیل می کند. زمانی که EDF در سپتامبر اعلام کرد که حتی در سال 2024، تولید همچنان بسیار پایین‌تر از سطح نرمال خواهد بود، این معضل به یک مایه شرمسازی برای این کشور تبدیل شد.

نگرانی‌های کنونی در صنعت هسته‌ای فرانسه تا حدی ناشی از تعمیر و نگهداری معمول 56 نیروگاه هسته‌ای این کشور است که نیمی از آنها حدود 40 سال است که فعال هستند. هر راکتور قدیمی باید در فواصل زمانی معین برای بازرسی از شبکه خارج شود. در جریان قرنطینه های مربوط به بیماری کرونا، این کار تعمیر و نگهداری برنامه ریزی شده متوقف شد.

با این حال، زمانی که مشکلات خوردگی در یک راکتور آب تحت فشار در پایان سال 2021 به وجود آمد، همه چیز واقعاً بحرانی شد. تا سپتامبر سال جاری، کمتر از 25 نیروگاه از کار افتاده بودند که 10 مورد آن به دلیل تعمیر و نگهداری معمول و بقیه به دلیل تجزیه و تحلیل یا تعمیرات خوردگی بود.

با این حال، حقیقت ناخوشایند این است که مشکل هسته ای فرانسه از داخل کشور است. فرانسوی ها همیشه به استقلال ناوگان هسته ای خود که 69 درصد برق مورد نیاز کشور را پوشش می دهد، افتخار کرده اند. با این حال، پس از فاجعه رآکتور فوکوشیما در سال 2011 و لابی توسط جنبش های ضد هسته ای فرانسه و سبزها، انرژی هسته ای از مد افتاد.

در سال 2012، "فرانسوا اولاند" سوسیالیست، با وعده انتخاباتی برای کاهش سهم انرژی هسته ای در تولید برق به 50 درصد، با موفقیت برای ریاست جمهوری مبارزه کرد. این هدف در سال 2015 در قانون تثبیت شد. در همان زمان، وی قول داد که دو نیروگاه هسته ای قدیمی کشور، در فسنهایم را تعطیل کند، در حالی که تنها رآکتور جدید در دست ساخت آن زمان، در فلامنویل، ناتمام بود و هنوز تکمیل نشده بود.

تنها در فوریه امسال بود که جانشین او، امانوئل ماکرون، قاطعانه و با توجه به مدل اقتصادی کم کربنی که مدنظرش بود به انرژی هسته‌ای روی آورد. ماکرون به عنوان بخشی از یک استراتژی انرژی مبتنی بر ازسرگیری انرژی هسته‌ای و گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر، ساخت شش رآکتور نسل جدید در فرانسه را اعلام کرد که احتمالاً ساخت هشت رآکتور دیگر تا سال 2050 ادامه خواهد داشت. با این حال، هنوز سال‌ها طول می‌کشد تا نیروگاه‌های هسته‌ای جدید آنلاین شوند.

روسای صنعت و سیاستمداران یکدیگر را در این امر مقصر می دانند. در ماه اوت، ژان برنارد لوی، رئیس مستعفی EDF، سیاست تعطیلی یک دهه دولت فرانسه را عامل کسری این صنعت در استخدام و آموزش متخصصان هسته‌ای دانست. مکرون این اتهام را به عنوان اشتباه و غیرمسئولانه رد کرد.

یک متخصص انرژی برجسته در مؤسسه فرانسوی روابط بین‌الملل، می‌گوید: در هر صورت، تصمیم‌ها یا گرفته نشده‌اند یا خیلی دیر گرفته شده‌اند، و این اروپا را با مشکل جدی مواجه کرده است.

در دراز مدت، فرانسه قادر خواهد بود این صنعت خود را احیا کند. با این حال، در کوتاه مدت، به گفته سازمان تنظیم کننده شبکه برق RTE، فرانسه با زمستانی همراه با تنش های روزافزون مواجه است.

در همین حال، شرکت برق فرانسوی EDF متعهد شد که تمام نیروگاه های هسته ای از کار افتاده را تا فوریه مجدداً راه اندازی کند. این شرکت اعلام کرد که با ملی شدن کامل شرکت انرژی توسط دولت، هیچ تاخیری را نباید تحمل کرد. با این وجود، RTE پیش‌بینی می‌کند تا پایان فوریه در مقایسه با سال گذشته ظرفیت انرژی هسته‌ای حدود یک پنجم کاهش یابد. بنابراین سناریوی دشواری برای فرانسه و اروپا - و نه فقط در سال آینده - در حال ظهور است.

 

اگر خوشت اومد لایک کن
0
آخرین اخبار