به گزارش سرویس بین الملل ذاکرنیوز، محمد کهن/کشورهای عضو ناتو که در حال حاضر علیه روسیه در اوکراین میجنگند، باید دنگ خود را از تسلیحات و تجهیزاتی که قرار است در این کشور علیه روسیه مورد بهرهبرداری قرار بگیرد وارد کنند. انگلیس به عنوان فرمانده و امریکا در جایگاه سیاستگزار و طراح برای هر یک از اعضای ناتو ماموریتی تدارک دیدهاند اما برخی از کشورهای اروپایی یا بیش از این چیزی ندارند یا آنکه دوست ندارند بیش از این در میدان جنگ دخالت و مشارکت کنند.
این موضوع که جنگ در اوکراین باعث اختلافنظر جدی و شدید در میان اعضای اتحادیه اروپا شده، دیگر قدیمی شده اما با گذشت زمان و طولانیتر شدن جنگ حالا باید سطح این اختلافات را به داخل ناتو هم برد، کشورهایی که بیشتر عضو اتحادیه اروپا هستند و بیش از جنگیدن برای منافع امریکا و انگلیس در اوکراین باید پاسخگوی نیازها، درخواستها و مشکلات مردم خود باشند مشکلاتی که در سایه بحران انرژی روز به روز گستردهتر میشود.
کشورهای قدرتمند عضو اتحادیه اروپا که آلمان، فرانسه و ایتالیا باشند هر سه با بحران جدی دست به گریبان هستند و حتی کشورهای رده دوم و سوم این اتحادیه هم آرام آرام دارند مشکلات ناشی از جنگ در شرق قاره را به خوبی احساس میکنند. اما مشکل همه این کشورها این است که از خود هیچ اراده مستقلی ندارند و نمیتوانند تصمیم «ملی» بگیرند و همگی به نوعی رعیت آمریکا هستند و باید به واشنگتن پاسخگو باشند.
اما این همه ماجرا نیست و برخی از این کشورها مانند آلمان که بخش بزرگی از رشد اقتصادی، ثبات و توسعه خود را مدیون انرژی فراوان و ارزانی بود که از روسیه وارد میکرد، این روزها بیش از همه دردمند است و میان آینده و امروز گیر افتاده است. آینده چیزی جز دنیای پس از جنگ نیست، چرا که قرار نیست این جنگ برای چند دهه ادامه پیدا کند و نهایت یکی دو سال دیگر به پایان میرسد و امروز که به شدت تحت فشار کشورهای اشغالگر امریکا و انگلیس است.
آلمان به خوبی میداند نباید طرف روسی را بیش از پیش برنجاند و به قول معروف در میان کشورهای «دشمن» قرار بگیرد و به همین دلیل یکی به میخ میزند و یکی به نعل. به میخ و نعل زدن مقامات آلمان باوجود هیاهوی فراوان در مورد ارسال کمکهای نظامی به اوکراین را میشود در رفتارهای این کشور در ارسال سلاح و تجهیزات به اوکراین پیدا کرد، کما اینکه برلین ارتباطات خود با مسکو را همچنان قوی نگه داشته است.
آلمانها از یکسو میگویند به اوکراین تجهیزات و تسلیحات لازم را ارسال میکنند و از سوی دیگر ارسال این تسلیحات بهگونهای است که نظامیان ناتو حاضر در میدان نبرد نمیتوانند از آن استفاده کنند. یعنی توپ را میفرستند گلوله ندارد، یا لوله اضافه ندارد یا تانک را میفرستند سیستم نشانهگذار لیزری و مسافتیاب ندارد یا سایت آتش تانک مشکل دارد، یا موشکهای ضدزره میفرستند که باتریهای آن دیگر شارژ ندارد و شارژی هم در میدان نبرد پیدا نمیشود.
این بخشی از رفتار دولت آلمان است و هدفش هم ارسال این پالس مثبت به کرملین است که ما مشارکت حداکثری در میدان نبرد نداریم. در این رابطه روزنامه «دی ولت» گزارش داد، آلمان با تامین ۱۸ دستگاه هویتزر به اوکراین موافقت کرده اما ارسال نخستین محموله این تسلیحات حداقل ۳۰ ماه به طول میانجامد. این روزنامه همچنین نوشت، ۱۴ ژوئیه سال جاری میلادی الکسی رزنیکوف وزیر دفاع اوکراین نامهای به همتای آلمانی خود کریستین لامبرشت نوشت و از برلین خواست تا فروش هویتزرهای مدل 155- RCH به ارزش ۲۶۶ میلیون یورو به اوکراین را تایید کند.
بنا بر گزارشهای موجود، دولت آلمان هفتهها در مورد درخواست کییف بحث میکرد و هیچ پاسخ رسمی صادر نکرد. روز جمعه آندری ملنیک سفیر موقت اوکراین در آلمان به همین روزنامه گفت که برلین نهایتا برای انتقال این تسلیحات و تامین مالی هویتزرها چراغ سبز نشان داده است. این دیپلمات اشاره کرد: با این کار، سهم بزرگی در تقویت گسترده قابلیت ضربتی ارتش اوکراین انجام میشود.
این گزارش با اشاره به کمپانی سازنده این هویتزرها گزارش داد که نخستین محموله این دستگاههای نظامی ظرف ۳۰ ماه آینده آماده میشود و به اوکراین منتقل خواهد شد. در حال حاضر، ظاهرا این شرکت دفاعی منتظر یک سیگنال روشن از سوی دولت آلمان است مبنی بر اینکه سیستمهای تسلیحاتی واقعا به اوکراین صادر خواهند شد یا خیر. همانطور که این روزنامه در گزارش خود اشاره میکند، هویتزر 155- RCH از همان نوع مهماتی استفاده میکند که هویتزر 2000PzH ساخت آلمان، ۱۰ دستگاه از آن را برلین پیشتر در اختیار دولت کییف قرار داده است.
انتهای خبر/