مجموعه داستانک های جهادی که توسط گروه جهادی اهل قلم گروه نادیان خدمت و مهر به سرپرستی میثم محمدی نویسنده خوش ذوق شیرازی نگاشته شد، با حضور جمعی از گروههای جهادی و هنرمندان فارس و مسئولین فرهنگی و جهادی استان در سالن غزل تالار حافظ شیراز رونمایی شد. یکی از اتفاقاتجالب توجه این مراسم گفتگوی هنرمندان و جهادیها در حاشیه مراسم رونمایی از کتاب نوانتشار جهادی بود.
فعالیتهای جهادی در بخش فرهنگ تأثیر گذار است بیژن کیا هنرمند خوشنام شیرازی که هم در بحث آموزشی ارتباط تنگاتنگی با جهادیها دارد، هم رمان ایمان مریم را با همکاری جهادیها درباره مدافعان سلامت نگاشته در این مراسم گفت: داریم به یک مکانیسمی می رسیم که تولید کتاب توسط اهالی قلم رخ میدهد.
این خیلی اتفاق مبارکی است و خیلی سرعت کار را بالا میبرد. وی تصریح کرد: اگر همین پروژه در یک نهاد یا سازمان فرهنگی قرار بود کار شود صبرایوب لازم داشت تا به ثمر برسد، مانند خیلی از آثار هنری دیگر که سالهاست در بروکراسی گرفتار هستند. کیا با اشاره به رویشهای هنری بین گروههای جهادی ابراز داشت: با تولید این محصولات شاهدیم که بچههای جهادی دیگر وابسته و منتظر نیستند کسی فعالیتهای آنها را در آئینه فرهنگ و ادبیات منعکس کند، بلکه خودشان آئینه گردانی میکنند و محصول هنری باکیفیت تولید میکنند و با مخاطبین خود در جامعه بهاشتراک میگذارند. این اتفاق خجسته جای خوشحالی و قدردانی دارد. وی گفت: ادبیات، روایت، هنر و رسانه هرچقدر در خدمت ظرفیت مردمی قرار بگیرد ما را از غفلت تاریخی رهایی میبخشد.
روایت تاریخ شفاهی شیراز ضروری است حامد ترابی، مدیر دفتر تاریخ شفاهی شیراز نیز عرصه فعالیتهای مردمی را عرصه جدی دانست که روایت کردنش مهم و ضروری است.
وی ابراز داشت: در این شرایط که کشور درآستانه یک حرکت رو به جلوست، یکی از مهمترین تنظیماتی که به هم ریخته وممکن است این حرکت را تحت تأثیر قراردهد عدم توجه به فعالیتهای مردمی است. روایت میتواند این مشکل را اصلاح کند. ترابی که باهمکاری اعضای دفتر تاریخ شفاهی گنج آثار ارزشمندی در بحث روایتهای مردمی در تشییع سردار سلیمانی و فتوحات دوران کرونا برایشیراز تولید کرده، تاکید کرد: لازم است در این زمینه گفتمان عمومی شکل بگیرد. ادبیات، روایت، هنر و رسانه هرچقدر در خدمت ظرفیت مردمی قرار بگیرد ما را از غفلت تاریخی روایت رهایی میبخشد.
ما غفلت زیادی از روایت ظرفیتهای عظیم مردمی و تاریخی کردیم. گروههای جهادی باید به میدان بیایند میثم محمدی سرپرست نویسندگان این کتاب نوانتشار نیز در این میزگرد هنری، جهادی گفت: شخصاً احساس میکنم گروههای جهادی باید خودشان به میدان بیایند و از هنرمندان همراهی بخواهند و آموزش ببینند و وابسته نمانند. خودشان مشاهدات ناب شأن را در فعالیتهای جهادی روایت کنند. در حال حاضر گروه جهادی نادیان چندین نویسنده در جمع خود دارند که امتحان خود را پس دادند و آثارشان چاپ شده است.
محمدی به اهالی هنر مژده داد: یک کتاب گروهی درباره قدس و یک مجموعه داستانک درباره حضرت زهرا (س) هم با همین تیم جهادی در حال نوشتن هستیم که بزودی ثمرات آن را خواهید دید. این نویسنده توانا موجی که برای انعکاس هنری فعالیتهای جهادی آغازشده را اتفاق مبارکی دانست و اعلام کرد: گروه جهادی جمکرانی ها که در اتفاقات غیرمترقبه مثل سیل و زلزله در اقصی نقاط کشور حاضر بودند و گروه جهادی مدینه النبی که در حوزه عمرانی رکورد دار هستند، هم تقاضای همکاری در تولید اثر هنری دادند.
وی گفت: امیدواریم سلسله اخبار خوب این حوزه را همچنان ادامه دهیم. نقش هنر در حوزه شعر و فیلم در انعکاس فعالیتهای جهادی کمرنگ است. فارس در حوزه فعالیتهای جهادی پیشرو است در ادامه حاج حسین اسلامی مسئول مرکز فرهنگی مدینه النبی شیراز در این مراسم گفت: در حوزه فعالیتهای جهادی ثابت شده استان فارس در کشور پیشرو است.
حیف نیست این فعالیتهای ارزشمند ثبت و ضبط نشود؟ وی افزود: به عنوان مثال ۱۲۸ میلیارد تومان بخشش اجاره منزل در آن شرایط اقتصادی بحرانی دوران کرونا کار بزرگی بود که اگر به موقع دیده شود در ترویج این فرهنگ مؤثر خواهد بود. همانطور که وقتی رهبر معظم انقلاب در نیمه شعبان به این رخداد اشاره کردند از استانهای مختلف برای انتقال تجربه با ما تماس میگرفتند. ما آن زمان در یک روز با ۷۰۰ نفر تماس میگرفتیم و از صاحبخانه ها دعوت میکردیم دو ماه اجاره خود را ببخشند. وی گفت: تماس و تشکر مستاجرین شیرینی قشنگی در اتفاقات تلخ کرونا داشت.
وی افزود: نقش هنر در انعکاس کارهای جهادی خیلی کمرنگ دیده شده است. ما سه سال در روستای دهک فعالیت جهادی حوزه عمرانی داشتیم پر از اتفاقات ناب و صحنههای دیدنی که جا دارد هنرمندانه منعکس شود. به نظر من در کنار جهادیها و هنرمندان، متولیان فرهنگی و جهادی هم باید کمک کنند.