به گزارش ذاکرنیوز، در معرفی این کتاب عنوان شده است: این کتاب نخستینبار در سال ۲۰۱۶ از سوی انتشارات «وِرسو» به طور همزمان در لندن و نیویورک منتشر و به دلیل استقبال علاقهمندان در همین مدت کوتاه چند بار هم تجدید چاپ شد. اکنون انتشارات «اندیشه احسان» ترجمه فارسی این کتاب را در ۳۴۵ صفحه روانه بازار کرده است.
نویسنده در این کتاب با استناد به شواهد و مستندات متعدد از جمله اسناد محرمانه دولتی که به مرور زمان از بایگانی خارج شدهاند، به خواننده نشان میدهد که «بهرغم ادعاهای فراوان مطرحشده، بیبیسی نه مستقل است و نه بیطرف، چون ساختار و فرهنگ آن عمیقاً برساخته گروههای قدرتمند در جامعه بریتانیاست.»
دکتر میلز در فصول ششگانه کتاب ضمن بررسی تاریخچه و نحوه تاسیس بنگاه سخنپراکنی بریتانیا (بیبیسی) در اوایل قرن بیستم، به ارتباطات پیچیده درون و برونسازمانی این بنگاه از جمله روابط ویژه آن با نهاد سلطنت، دولت و سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی بریتانیا پرداخته است.
پرفسور «دِز فریدمن» استاد ارتباطات در دانشگاه گُلد اسمیت لندن با ستایش از پژوهشهای مستند تام میلز در کتاب «افسانه بیبیسی» مینویسد: «کتاب این واقعیت را برای همه ما آشکار میسازد که بیبیسی نه تنها مامنی برای روزنامهنگاری مستقل نیست، بلکه به شدت به مراکز قدرتی که قرار بوده به عنوان یک رسانه بر آنها نظارت کند، وابسته است.»
در بخشی از یادداشت مترجم برای نسخه فارسی این کتاب نیز آمده است: «بنگاه بیبیسی بر اساس منشور سلطنتی تاسیس شده و برای اینکه به اصطلاح یک سازمان مستقل و غیردولتی محسوب شود، در تشکیلات اداری بریتانیا به عنوان یک سازمان "خدمات عمومی" شناخته میشود. از ابتدای تاسیس بیبیسی همواره گروهی از نخبگان سیاسی و اقتصادی صاحب نفوذ و سیاستمداران وفادار از احزاب اصلی به عنوان شورای حکام، هیات امنا، هیات مدیره (در دورههای مختلف این اسامی فرق کرده است) با پیشنهاد دولت و حزب حاکم و با فرامین سلطنتی برای دورههای مشخص منصوب شدهاند تا ضمن معرفی و انتصاب مدیرکل، راهبردها و سیاستهای کلان این بنگاه، از جمله نحوه هزینهکرد منابع را تعیین کنند. این ویژگی ساختاری، کاملاً نشان میدهد که بنیانهای این بنگاه در کجا نهاده شده و استقلال و بیطرفی آن تا چه حد میتواند واقعی باشد.»
انتهای پیام